• Header-kenniscentrum-1.jpg

Ofte stillede spørgsmål

Du er velkommen til at henvende dig til os med alle dine spørgsmål om organisk plantenæring, organiske plantestimulatorer, organiske planteforstærkere, organisk gødning, Airsock og dyrkningsskemaer.

Du kan altid kontakte os indenfor åbningstiderne, men vi ønsker også at kunne hjælpe dig videre på tidspunkter hvor vi ikke er tilgængelige. Derfor har vi samlet en række ofte stillede spørgsmål og svar på denne side.

Hvad er den bedste og nemmeste dyrkningsmetode for begyndere?
Den nemmeste dyrkningsmetode for uerfarne avlere er vores serie med organiske produkter. Ved anvendelse af produkterne i denne serie behøver man ikke at måle EC-værdien og pH-værdien.

Hvad er et substrat?
Et substrat er en (kunstig) jord til plantevækst, som planternes rødder vokser i.

Hvorfor skal jeg bruge forskellige næringsstoffer til plantens vækstperiode og blomstringsperiode?
a. I de forskellige udviklingsfaser har planten behov for næringselementerne i et andet forhold.
b. Planter, som begynder at blomstre, gør rodomgivelserne surere. Det betyder, at andre elementer i rodomgivelserne bliver vigtigere.

Hvornår skal jeg begynde med at give planterne næringsstoffer til blomstring?
Så snart du ser de første tegn på blomst, skal planten få næringsstoffer.

Hvad er den største forskel mellem mineralnæringsstoffer og biologiske, organiske næringsstoffer?
Den største forskel ligger i måden, de bliver til på. Biologiske (organiske) næringsstoffer frigøres langsomt. Mineralnæringsstoffer derimod er straks til rådighed.

Jeg vil gerne prøve produktserien med organisk næring. Kan jeg få tilsendt prøver?
Ja, det er muligt. Til dette formål har BAC lanceret et specielt starterkit. Bed om prøverne i detailhandlen. Du kan finde vores forhandlere på næste side.

Hvornår begynder vækstfasen, når jeg dyrker planter med frø?
Et frø kan udvikle sig til en ung plante i løbet af 5 til 10 dage. Det er vigtigt, at planten har dannet en stærk rod og at bladet er sundt. På dette tidspunkt begynder plantens vækstfase.

Hvad betyder A & B?
A & B sammen indeholder alle næringselementer, som en plante har brug for. De er skilt i A og B for at gøre opløsningerne så koncentrerede som muligt. A- og B-næring skal altid gives i lige store dele.

Hvorfor kan A & B ikke fås i én pakke?
A & B i samme pakke kræver meget mere volumen for at opløse næringsstofferne. Bland aldrig A- og B-koncentrater pur med hinanden, fordi der ellers dannes uopløselige stoffer.

Hvad er pH-værdiens betydning?
Surhedsgraden (pH) påvirker de forskellige næringselementers tilgængelighed for planterne. Derfor skal du sørge for, at pH-værdien altid er inden for det rigtige område. Se oversigten over pH-værdier på vores hjemmeside.

Hvad er EC?
EC-værdien angiver det samlede antal opløste salte i vandet. Det er alle salte fra vandet plus saltene fra de tilsatte næringsstoffer.

Hvorfor skal jeg bruge kalk, hvis jeg vil genbruge jorden?
Jord med en lav pH-værdi kan neutraliseres med kalcium og magnesium. Lave pH-værdier forekommer især ved slutningen af en dyrkning. Hvis jordens pH-værdi forbedres, øges også planternes vækst og planterne kan optage alle elementerne igen.

Jeg ser flasker og dunke med låg i forskellige farver. Hvad betyder det?
Vi har udviklet optimale gødningsstoffer til de forskellige substrater. Hydrosubstrater (stenuld) har røde låg. Kokossubstrater har blå låg og til jordsubstrater har vi en 1-komponent næring med grønne låg.

Jeres stimulatorer har ikke låg i forskellige farver?
Nej, det gør de ikke. Vores rod- og blomststimulatorer kan anvendes med hvert medium.

Jeg er detailhandler og vil sælge jeres produkter.
Kontakt os telefonisk eller send en e-mail via hjemmesiden.

Hvor kan jeg købe produkter fra BAC?
Se oversigten over forhandlere på vores hjemmeside. Er din forretning ikke anført i denne oversigt? Send os en e-mail via hjemmesiden. Så kontakter vi din forretning omgående.

Hvad er BAC´s åbningstider?
Kontakt os telefonisk eller send en e-mail via hjemmesiden.

Har BAC også en webbutik?
Ja, BAC har også en webbutik. Webbutikken kan besøges via følgende internetadresse: www.bac-shop.com

Scroll to top